Welkom op mijn blog


Ik ben in 2009 met bloggen begonnen om een verslag van onze vakantie naar New York bij te houden,
zodat het thuisfront
op afstand mee kon genieten.
Inmiddels heb ik er al van alles op staan, van dagelijkse gebeurtenissen tot verbouwingen
en natuurlijk van mijn scraplayouts.

Wat gezellig dat je een kijkje komt nemen, veel plezier!

dinsdag 10 augustus 2010

Vakantie!

Ja ja, we hebben nu heerlijk vakantie en dat is genieten hoor. Er is al een week om, de tijd vliegt voorbij. Ik kreeg vandaag een mailtje van tante Mirjam. Ze is op vakantie bij tante Rian en ome Peter en zij had er ook al een week opzitten. Voor je het weet is de vakantie alweer voorbij.

We zijn 4 augustus naar het Continium geweest in Kerkrade. Hier is van alles te beleven op het gebied van techniek en wetenschap. Het was interessant en we hebben een leuke dag gehad. Het was er best druk, maar toch had je daar helemaal geen last van. Het viel ons eigenlijk pas op toen we een 3D film wilden kijken, want die draaide op bepaalde tijdstippen. Er stond een hele lange rij en we hebben toen maar een ronde gewacht. We gingen toen wat drinken en zagen dat ze ook tosti's hadden. Jammie, die gaat er wel in (en het is nog verantwoord ook!). Daarna hebben we nog van alles bekeken. Er was ook een sportgedeelte, je kon hier schieten of kijken hoe hard je een golfbal kon slaan en nog van allerlei dingen uitproberen. Dit vonden we het leukste gedeelte. De 3D-film was ook best leuk. Het blijft toch apart met zo'n brilletje op. Voor ons zat een gezin. Ik moest in mezelf lachen, want dochterlief bleef met geen mogelijkheid stilzitten. Moeder: Mirthe! Mirthe, wat zeg ik nu.... MIRTHE! Ha ha ha, ik vond dit wel heel herkenbaar. Er was ook nog een soort forum. Je kon hier stemmen. Er werden verschillende wereldproblemen besproken. Je kon stemmen welk probleem we wilden oplossen. Daarna werd bekeken wat onze oplossing voor gevolgen had. Het duurde een kwartier. We vonden dit wel gaan.

(klik op de foto om hem te vergroten) 
template van Anna Aspnes en papier van Michelle Martin Makros kit

Er stonden ook wat fitnessapparaten en Jessie wilde die meteen uitproberen natuurlijk. Nou, hij heeft goed spek gegeten, want hij kon wel 50 kilo omlaag trekken!! Hij was een echte Mr Continium. Als laatste liepen we nog door een museum. Daar stonden oude machines en allerlei oude potten en andere attributen. Vond dat erg leuk om te zien. Al met al vonden we het alledrie een geslaagde dag. http://www.continium.nl/Afgelopen donderdag kwam ons Patricia op visite met ons Anouk en ons Mirthe. Even later kwamen ook ons pap en ons mam. Heerlijk he, zo'n huis vol visite. Het was echt fijn en we hebben gezellig zitten kletsen. Robin kwam er af en toe ook bij zitten. Hij was volop aan het werk aan de convectorput. Niet het leukste werk (volgens mij), maar het begint er al goed uit te zien. Vandaag heeft hij het rooster erop gelegd. Nu kunnen we (als het goed is) niet meer in het gat vallen!Vrijdagmiddag zijn we naar de stad gefietst, want Jessie wilde nog een cadeautje voor Monique kopen ivm haar verjaardag. Daarna hebben Robin en Jessie nog een overheerlijke Swirl-ijs gehaald met vruchtjes. Oh, wat zag dat er lekker uit, maar dat is dus echt niet de bedoeling als je aan het "lijnen" bent. Ja, het valt vies tegen om dat in de vakantie goed vol te houden. Maar tot nu toe lukt het me prima gelukkig.
Vrijdagavond gingen we naar de bioscoop. We wilden The Sorcerer's Apprentice zien. Jessie vond het een goede film, Robin en ik vonden hem wel aardig. Evengoed was het leuk om weer eens in de bioscoop te zijn.

Zaterdagavond brachten we Jessie naar huis. Hij ging de volgende dag met Monique en Marco naar het Dolfinarium. Zondag hebben we op ons gemak ontbeten en zijn toen naar de camping gefietst. Robin had ons mam geholpen met de laptop en ons pap met de auto en ik heb zitten kletsen en niets bijzonders gedaan. Toen zijn we weer terug naar huis gefietst. We hadden echt mazzel dat het niet regende, want op de camping kwam het er regelmatig met bakken uit! 's-Avonds brachten Marco en Monique Jessie weer naar ons toe. We hebben hun verhalen gehoord. Ze hadden het heel fijn gehad in het Dolfinarium. Ook hadden ze orca Morgan gezien. Ze was erg mooi.

Oh vergeet ik bijna te vertellen dat ik afgelopen zondag weer mijn weegmoment had en de weegschaal gaf aan: 66,5!!! Dat is dus 7,5 kilo eraf sinds 29 april. Hopelijk blijft het zo doorgaan en raak ik er nog eens een stuk of 7 kwijt. Dan zou ik supertevreden zijn. Ik heb ook een layout gemaakt (toen was ik 7 kilo afgevallen).


http://www.designerdigitals.com/digital-scrapbooking/ideas/showphoto.php?photo=136096

Zo, dit was het weer. Voor degenen die vakantie hebben: geniet ervan. Dat doen wij ook. Voor je het weet ben je al weer aan het werk. Voor degenen die nog vakantie moeten krijgen: Nog ff volhouden!! En voor degenen die het al gehad hebben: dat is balen!

3 opmerkingen:

 1. Hallo wat heerlijk om weer op je blog te kunnen lezen. Die prachtige "slanke" layout had ik al ontdekt op de andere site en kon niet wachten om er op je blog op te kunnen reageren, want ik ben zo super trots op je dat het je eindelijk lukt om af te vallen. Je ziet er zo knap uit hé en al zo lekker slank. Ben stiekem erg jaloers op je.

  Wat hebben jullie al weer weer veel gedaan in je eerste week van de vakantie. Het was ook een heel gezellig bezoekje bij jou. We hebben alle drie genoten en vonden het jammer dat we weer naar huis moesten.

  Je hebt de foto's van jullie dagje uit leuk verwerkt. Zo kun je een beetje een idee krijgen wat er allemaal te beleven was. Jessie is na een dagje daar geweest te zijn goed gespierd er uit gekomen. Hahaha leuk gedaan zeg.
  Ik heb net het stukje uit het verhaal van de niet luistende Mirthe voor gelezen aan Anouk en Mirthe. Daarna vroeg ik aan Mirthe of het echt herkenbaar was en met een hele ondeugende lach knikte ze ja. Denk toch dat het aan de naam zal liggen, want ik zou niet weten van wie ze het kan hebben.

  Geniet nog maar lekker van de vakantie. Helaas wacht je er altijd zo lang op en hij is zo vlug weer voorbij. Wij moeten nog een paar dagen wachten en dan krijgt Mark ook vakantie. Heerlijk!

  Ik wacht weer in spanning af naar een nieuwe verhaal op je blog!
  Dikke kussen van Patricia *Ü*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Monique
  Dank je wel voor je berichtje aan ons, dat is ook toevallig dat jullie ook vakantie hebben,zo te zien hebben jullie het ook leuk gehad en interessante dingen ondergaan, daarna naar de camping en gezellig kunnen genieten van Patricia en de kinderen en jullie mam en pap!
  Robin ook goed bezig met de convectorput en ook nog lijnen in je vakantie dat noem ik nog eens sterk, ik wed dat ik al 2 kilo ben aangekomen maar na de vakantie gaat dat er wel weer vanaf hoop ik, vind het heel knap dat je nog steeds afvalt.
  Mijn verslagen komen er over paar dagen weer aan.
  Liefs van ons allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Monique,

  Hardstikke leuk om je verhalen te lezen. Wat ben je al veel afgevallen zeg. Ik moet deze week nog, dan begint mijn vakantie. Lekker 3 weekjes.
  Heb er zin in.

  Veel liefs van Auntie B xxxx

  BeantwoordenVerwijderen

Joehoe!

Wat gezellig dat je een reactie wilt geven, dat vind ik hartstikke leuk!

Doei doei :O)