Welkom op mijn blog


Ik ben in 2009 met bloggen begonnen om een verslag van onze vakantie naar New York bij te houden,
zodat het thuisfront
op afstand mee kon genieten.
Inmiddels heb ik er al van alles op staan, van dagelijkse gebeurtenissen tot verbouwingen
en natuurlijk van mijn scraplayouts.

Wat gezellig dat je een kijkje komt nemen, veel plezier!

zondag 19 december 2010

Prachtig winterweer

Winter
Wat ligt er toch een pak sneeuw. Het is werkelijk prachtig om te zien. Robin en ik zijn vandaag een flink stuk gaan wandelen. We hebben nu meteen gezien waar de nieuwe snelweg komt. Midden door een mooi stuk natuur helaas.Vanavond is er weer veel sneeuw gevallen. Ben benieuwd hoeveel er morgen ligt!

Temple Grandin
Gisteren hadden we toch zo'n mooie film gekeken: Temple Grandin.
Waargebeurd verhaal over Temple Grandin, een vooraanstaand Amerikaans zoölooge met een exceptioneel levensverhaal. Ze groeide op als kind met bijzondere karaktereigenschappen, wat later gediagnosticeerd werd als autisme. We zien hoe haar leven wordt gevormd door de periodes op de boerderij van haar tante, waar ze de liefde voor dieren ontwikkelde. En tevens hoe haar onderwijzer op school haar talenten ontdekte en wist te ontwikkelen. Ondanks vele tegenslagen en een leven vol gepest worden en nooit normaal sociaal functioneren, werd Temple een gerespecteerd academica en inspiratiebron voor velen.Het is echt een aanrader!

Pechvogel
We hebben alweer een pechvogel in ons midden. Ditmaal Robin. Eerst viel er een stanleymes op zijn neus. Een aantal weken later verbrandde hij zich flink. Hij kreeg dakleer op zijn pols, die meteen vastplakte. Hij trok het er snel af, maar kon de wond niet koelen. Het deed behoorlijk pijn. Inmiddels is het al een stuk dichtgegroeid, maar ik denk dat het een lelijk litteken zal worden. Vervolgens kreeg hij met dit slechte weer op het werk een flinke brok klei op zijn hak. Gevolg: een dikke rechtervoet. Hopelijk is het nu eventjes afgelopen met al die verwondingen hoor.
Sinterklaas
Toen we met Sinterklaas bij ons Patricia waren, liet Robin aan Anouk en Mirthe een plaatje zien op zijn telefoon. "Wij hebben gisteren zooooooo lekker gegeten. Kom maar eens kijken", zei hij. Nou Anouk en Mirthe zaten vol spanning te wachten wat er te zien viel. Ja hoor, het was een plaatje van een paar cavia's die op de barbecue lagen! Anouk vroeg meteen aan Robin: "Waren ze lekker? Anders moet ik snel Floor beschermen!" Ha ha ha. Het was erg gezellig en Anouk en Mirthe hadden leuke cadeautjes gekregen  van de Sint.
Turnwedstrijd
Ons Mirthe deed mee aan de turnwedstrijd van haar vereniging en ze werd tweede in haar groep! Ben zo megatrots. Jammer dat het zo moeilijk was om mooie foto's te maken. 
Jessie
Jessie heeft al een tijdje een hip kapsel. Ik vind het hem erg leuk staan. Hij groeit ontzettend hard. We meten hem regelmatig op en het kan zomaar gebeuren dat hij 2 of bijna 3 cm groeit in een maand tijd! Nog even en hij groeit mij voorbij! Ook zijn stem is wat zwaarder geworden. Volgens mij duurt het niet lang meer voordat hij de baard in de keel krijgt. Wat gaat de tijd toch hard.
Scrapkaartje
Mijn scrapkaartje  voor Anouk.
Merry Christmas and A Happy New Year
Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe en ik hoop dat we een witte kerst zullen hebben!

4 opmerkingen:

 1. Haha, mail ik jou dat ik het zo'n mooi plaatje op je blog vond en zie vervolgens niet dat er allemaal nieuwe berichten bij staan. Gelukkig kwam ik er vandaag toch nog achter en heb er weer volop van genoten.

  Wat hebben jullie vandaag toch weer prachtige foto's gemaakt. Er is inderdaad ontzettend veel sneeuw gevallen. Het is een prachtig gezicht en ik geniet er dan ook volop van als ik buiten kom en de bomen, struiken, straten noem het maar op vol sneeuw zie.
  Bij jullie in dat natuurgebied ziet het er ook prachtig uit en je hebt er dan ook prachtige foto's door gekregen. Jullie staan er allebei mooi op zo in de sneeuw en je haar staat echt schitterend. Je bent knap.

  Zo zie je maar dat er nog een pechvogels in de familie zit. Maar Robin moet er nu toch maar mee stoppen, want het zijn allemaal lelijke wonden. Hoop dat alles goed geneest!

  Ja ze vertrouwen Robin niet meer zo erg. Als ze al een beetje in de gaten krijgen dat hij op bezoek komt dan beginnen ze al te roepen dat ze Floortje en Saartje moeten beschermen. Die dag heeft Anouk Robin dan ook heel goed in de gaten gehouden, want zo gauw hij richting kooi liep stoof Anouk al op Floor af zodat Robin er niet bij kon ook al ging hij helemaal niet daar heen. Is wel een grappig gezicht natuurlijk.
  Wat was het gezellig hé die dag. We hebben er allemaal van genoten. En er zijn hele leuke foto's gemaakt op die fijne familiedag!

  Ja die Mirhte!! Tweedes met turnen. Dat doe ik haar natuurlijk niet na. Wij zijn ontzettend trots en de beker staat te pronken op haar kamer langs de beker van vorig jaar.

  Wow Jessie wat zie je er stoer en knap uit zeg!! Dat kapsel staat je super. Nu zullen de meiden wel allemaal om je heen hangen of niet. En je moet niet te hard groeien hoor, want dadelijk ben je de grootste in de familie.

  Dat is toch wel een heel mooi kaartje hé. Anouk was er zo trots op en heeft hem regelmatig in haar handen gepakt om hem te bewonderen en te lezen. Maar hij is dan ook geweldig!!

  Jij en Robin ook hele fijne feestdagen.

  Veel liefs van Patricia en ik heb weer genoten van je verhalen en foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,

  Ik heb genoten van al je verhaaltjes. En Robin, Is het nu afgelopen met die gekke dingen? Die hand ziet er erg pijnlijk uit.

  Liefs, auntie B

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi M0nique,

  eindelijk een reactie van mij
  het was weer gezellig om het allemaal te zien en te lezen wat je zoal allemaal meemaakt,
  en het ziet er naar uit dat we een witte kerst krijgen fijn he!
  hele fijne kerst dagen

  liefs en groetjes van T Hanselien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi lieverd, hier ook een berichtje van mij.
  .We maken wel veel mooie leuke dingen mee he. Nou ik ook wel minder leuke maar wel pijnlijkere dingen. Mooi hè die winterse taferelen. Nou ik reageer binnenkort wel weer op je blog van 2011. TOT snel. Xxx van mij........Robin

  BeantwoordenVerwijderen

Joehoe!

Wat gezellig dat je een reactie wilt geven, dat vind ik hartstikke leuk!

Doei doei :O)