Welkom op mijn blog


Ik ben in 2009 met bloggen begonnen om een verslag van onze vakantie naar New York bij te houden,
zodat het thuisfront
op afstand mee kon genieten.
Inmiddels heb ik er al van alles op staan, van dagelijkse gebeurtenissen tot verbouwingen
en natuurlijk van mijn scraplayouts.

Wat gezellig dat je een kijkje komt nemen, veel plezier!

maandag 30 mei 2011

USA 2011

Joehoetjes! Hier een klein berichtje van Robin en mij.

26 en 27 mei 2011
Ons pap en ons mam hebben ons naar het station gebracht. Vond dit toch zo'n leuke verrassing. Echt heel fijn. We hadden een mooi hotel in Amsterdam. We gingen op tijd naar bed en 's-morgens waren we al vroeg wakker. We gingen gezellig samen ontbijten. Nou, we kwamen in het restaurantgedeelte en daar stond me toch een uitgebreid ontbijt klaar. Natuurlijk had ik weer teveel op mijn bord gelegd, het zag er ook allemaal zo lekker uit! Robin had ook heerlijk gegeten. Om 10 voor 7 stapten we in de bus naar het vliegveld. We konden al inchecken of beter gezegd onze koffers afgeven. Toen een bakkie cappucino en thee gedronken (bedankt lief zusje) en nog even gebeld met ons Patricia en met Jessie. Na de veiligheidscheck wilde ik toch nog ons pap en ons mam horen. Kort maar krachtig. De tijd vloog dus om en we zaten zo in het vliegtuig. We zaten echt helemaal achteraan. Een perfecte plaats. De stoel langs Robin bleef leeg, dus we hadden ruimte genoeg! De vlucht duurde toch nog lang, ook al was het veel korter als wat we gewend waren. In Portland moesten we door de douanecontrole. Dit duurde erg lang. Toen we daar klaar waren stonden onze koffers al netjes uitgestald op ons te wachten! Vervolgens gingen we naar het verhuurbedrijf om onze auto op te halen. We hebben een KIA Sorento uitgekozen. De andere auto was een witte Jeep Liberty. Ik vond de Kia veel mooier en gelukkig wilde Robin deze ook. Toen we de koffers in de auto hadden gegooid, nou ja gegooid, gelegd bedoel ik...ging ik in de auto zitten. Ineens hoor ik Robin zeggen: oh, au ...oh nee he, nu bloed ik natuurlijk. Ik kijk en zie me daar toch een dikke bult op zijn hoofd, inderdaad ook bloed. Werd er helemaal zenuwachtig  van. Achteraf bleek dat hij tegen de deur was aangelopen! Och germ. Ik had echt met hem te doen. Het was echt geen gezicht. Gelukkig kon Robin er (na een hele tijd) ook om lachen. We verbleven bij de Days Inn in Gresham. Een bekend hotel, want hier hadden we in 2008 ook al gelogeerd.
We gingen meteen shoppen, kijken voor regenkleding, helaas zijn we daar (nog) niet in geslaagd. Het regende af en toe behoorlijk, maar goed dat mag de pret niet drukken. We gingen op tijd naar bed, want we waren moe.

28 mei 2011
Om zes uur waren we al wakker en we stonden op. Ff wassen en toen snel ontbijten. Gelukkig was het nog helemaal niet druk. Het ontbijt was eenvoudig, maar erg lekker. We gingen de Columbia River Scenic Byway rijden. Deze route is toch zo mooi. We wisten voor wat betreft het eerste gedeelte al wat ons te wachten stond. Heel veel groen, prachtige uitzichten en veel watervallen. Het was weer net zo indrukwekkend als de eerste keer. We hebben dan ook heel veel foto's gemaakt. Ja ja, we hebben een reputatie hoog te houden hoor. Deze keer was het niet zo druk op de route, dat was echt mazzel hebben. We hebben prachtige foto's van de Multnomah falls (http://www.google.com/images?hl=en&source=hp&q=multnomah+falls&aq=4s&aqi=g-s10&aql=f&oq=mulno&oi=image_result_group&sa=X )gemaakt. Er stond zelfs niemand op het bruggetje. We wilden ook nog boven gaan kijken bij de Multnomah falls. Helaas lukte het mij niet om tot bovenaan te komen. Hoezo slechte conditie! Natuurlijk weer een perfect plaagmoment voor Robin. Nee nee, daar werd ik niet vrolijk van. We vervolgden onze rit naar de Bonneville dam. We hadden het geluk dat we daar een prachtige visarend zagen. Wow, zo indrukwekkend!!! Weet niet of ik hem goed heb kunnen filmen, maar ik hoop van wel. Toen we bij de Bridge of Gods waren stonden er verschillende mensen verse zalm te verkopen. Jemig de pemig. Wat zijn die vissen groot. Ik sloeg stijl achterover ... bij wijze van spreken dan he ;o). Robin had een potje gerookte zalm gekocht en hij vond hem heerlijk. Ik vond het wel gaan, maar ik ben dan ook geen zalmliefhebber. We staken de Columbia River over via de Bridge of Gods en kwamen zo in de staat Washington. We reden nu aan de overkant van de C.R. terug. Op een gegeven moment kwamen we bij Beacon Rock (http://www.google.com/images?q=beacon+rock&hl=en&source=hp&oi=image_result_group&sa=X&aq=0e&aqi=g-e1g9&aql=&oq=beacon). We zijn helemaal naar bovengeklommen via allerlei trappetjes. Het was heel leuk en gelukkig haalde ik nu wel de top. Voelde me super op dat moment! Verder hebben we nog geshopt in Vancouver Mall en we waren allebei goed geslaagd. Heerlijk toch. Hier verblijven we trouwens de laatste nacht van onze vakantie. Kijk er nu al naar uit!!! Niet naar het einde van de vakantie, maar naar het shopgedeelte dan ;o) We hadden lekker gegeten bij Sharis en toen gingen we terug naar het hotel. Al met al een geweldige dag.  Tussendoor nog verschillende keren aan ome Manje gedacht. Ik hoorde dat het afscheid mooi was en precies zoals ome Manje zou hebben gewild. Gelukkig maar.

29 mei 2011
Vandaag zijn we weer vroeg opgestaan. Het wordt nog wat met mij! Volgens mij zaten we al voor 7 uur te ontbijten en voor 8 uur in de auto. TomTom weigerde mee te werken en ik ben megatrots op Robin dat hij zo zijn geduld wist te bewaren. Maar goed, na twee keer resetten was Tommie bereid zijn werk te doen en ons de juiste weg te wijzen! De route was weer erg mooi vandaag. Het landschap was heel gevarieerd. We reden eerst dezelfde weg als gisteren (tenminste voor een groot gedeelte) en zijn onderweg ook nog gestopt voor een waterval die we gisteren voorbij gereden waren. Deze was toch ook erg indrukwekkend, wat in eerste instantie eigenlijk helemaal niet opviel vanaf de weg. We zijn weer een heel stuk langs de C.R. gereden en het uitzicht was echt schitterend. Vandaag was het een stuk bewolkter, maar het heeft niet geregend gelukkig. Wel waaiden we bijna uit ons hemd. Het was echt koud af en toe. Op een gegeven moment reden we langs de Yakima River en we zijn daar gestopt. Nou dit vond ik het toppunt van vandaag. Zo rustig, kalm, je hoorde de vogels volop fluiten, het water stromen, veel soorten vlinders (klein en behoorlijk groot) vlogen om ons heen. Ook zagen we een oudere man en vrouw uit Seattle. De man had een berggeit gezien. Hij liet ons deze zien door een verrekijker/telescoop op een statief, omdat je anders niet wist waar je moest zoeken. Wow, dit was echt zo gaaf. Die hoorns. Gelukkig kon Robin hem naderhand ook terugvinden, dus hij staat op de film en foto. We hebben ook veel fruitgaarden gezien en wijnvelden. Nu zitten we weer bij een Days Inn, bevalt prima. We hebben weer lekker gegeten, nu bij Wing Central's Roadhouse Grill in Ellensburg. Echt een leuk restaurantje. Heb straks in een warm bad gelegen, heb zo'n spierpijn. Ra ra waar zou dat nu van komen? We kunnen geen foto's uploaden naar de computer, vandaar de hyperlinks om toch een indruk te geven. Ik ga nu gauw naar Robin toe, anders zit hij ook maar alleen op onze kamer te koekeloeren.

Allemaal heel veel groetjes en liefs van
Robin en Monique

5 opmerkingen:

 1. Hallo Monique en Robin
  Wow, wat een mooie avonturen al zeg!
  En dat 4 weken, moet een prachtige vakantie worden!
  Het lijkt mij wel erg vermoeiend als ik lees wat jullie allemaal op een dag doen,elke morgen er vroeg uit, de koffers in de Kia, eten en wegrijden naar de volgende plaats maar als ik zie wat je er voor terug krijgt is het meer dan de moeite waard!
  Ik wacht met veel plezier het volgende verslag af,zo lijkt het alsof ik de vakantie ook meemaak!
  Liefs T.Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, wat zal ik zeggen, bult en spierpijntje. Fijn wat van jullie te horen. Wilde gisterenavond mailen maar besloot tot vanmorgen te wachten in de hoop dan iets van jullie te horen en ja, ik had geluk. Een heel verslag. Je hebt er geen idee van hoeveel dat scheelt in het missen. Het is dan net of jullie niet zo ver weg zijn. Wat hebben jullie al veel meegemaakt! Ben nu al benieuwd naar de foto's en film die onder veel gezucht en gekreun gemaakt en bewerkt moeten worden, want ja, dat bewerken is net zoveel werk als het beklimmen van een berg maar het resultaat is hetzelfde, een belevenis om naar te kijken.
  Papa moet vanmiddag naar de dokter voor een longtest en mag daarvoor geen koffie drinken. Zit nu dus aan een kopje thee en het valt niet mee. Maar gelukkig zorgt Joy voor afleiding. Die groeit als kool. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden als jullie thuis zijn, maar voorlopig denken we daar nog niet aan. Eerst genieten, van elkaar, de hotels en al het mooie onderweg maar niet teveel van het eten want op de terugweg moet je wel in het vliegtuig passen.
  Nu, tot volgende keer en a hug from mom and dad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha hallo allebei,
  Oo wat heerlijk om al die verhalen te lezen. Doet me goed om te lezen wat jullie al allemaal mee gemaakt hebben. (uitgezonderd de bult op Robins hoofd dan.) Fijn te lezen dat de vliegreis ondanks dat hij lang duurde meegevallen was. Heb zo aan jullie gedacht. En wat een gave auto hebben jullie. Doe maar ruig zeg. Wat zal het rode autootje straks klein zijn.

  Hoop dat het regen opgehouden is en dat er mooier weer aankomt. Op de kou hadden jullie je voorbereidt, maar niet op de regen zo te lezen. Ja regen hoort dan ook niet bij een vakantie vind ik. Zijn jullie inmiddels geslaagd voor regenkleding? En wat heerlijk om te lezen dat jullie zo heerlijk geshopt hebben. Geloof goed dat je je de laatste dag nog eens goed wilt uitleven. Groot gelijk. Zo heb je naderhand ook leuke herinneringen aan de vakantie.

  Moet dadelijk nog even naar de linken kijken, maar ik wilde natuurlijk zo vlug mogelijk een reactie geven. Mis jullie dan ook en ben blij met alles wat ik van jullie hoor. Neem het helemaal in me op en zo houden we de vier weken wel vol. Maar een ding moeten jullie beloven. Geniet van de vakantie. Denk niet te veel aan ons. We genieten straks mee met al de mooie foto's en film. (ben dan ook ontzettend benieuwd naar die visarend en de de berggeit lijkt me indrukwekkend)

  Tja dat was niet zo'n slimme zet van mij. Kon het toch niet laten om de linken te bekijken en toen ik dus een reactie daarop wilde geven was ik heel mijn reactie die ik al getypt had kwijt. Gelukkig had ik er een deel van gekopieerd en in een mailtje gezet (kan ik gelijk kijken of er fouten getypt zijn) dus dat stukje tekst heb ik weer in de reactie gezet, maar de rest ben ik kwijt. Maakt niet uit. De foto's van de twee linkjes die waren zo indrukwekkend dat ik geloof dat jullie er van onder de indruk waren. Heerlijk dat er op dat moment niet veel mensen waren en jullie konden genieten van al het mooi's. Wat is de natuur toch geweldig eigenlijk hé. Denk dat ik er wel een hele dag door had kunnen brengen. Alleen als door het kijken ervan en de rust te voelen die daar over je heen komt, want volgens mij kom je daar helemaal tot rust als ik de foto's zo bekijk.

  Maar om al dat mooi's te kunnen zien zul je best nog wel wat conditie moeten hebben. Ik dacht lees ik dat nu goed? Ons Monique kon niet tot boven komen??? Zij die veel op de fiets naar het werk gaat wind of geen wind en die trouw op de crosstrainer staat. Dat kan natuurlijk niet hé. Maar nog meer van die tochten in die vier weken en je haalt Robin zo in dan dan ben jij als eerste boven. Of niet.

  Ik vond het heerlijk om deze verhalen te lezen. Heb er echt van genoten. Ik wacht met smart op de andere verhalen. Nogmaals geniet van deze vakantie en sla alle indrukken goed op daar kun je dan weer lang op teren.
  Hou van jullie en tot hoors maar weer.
  Liefs van Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo vakantiegangers,
  Wat gezellig om weer mee te mogen genieten van jullie avonturen. Ik denk dat het met die conditie wel goed komt tegen het einde van de vakantie, want dan heb je al zoveel gelopen en geklommen. Ben erg benieuwd naar de foto's straks. Heel veel plezier en geniet ervan, en ik heb al zin om jullie nieuwe verslag te lezen. Het is net een goed boek,dat je niet weg kunt leggen.

  groetjes auntie B

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo vakantiegangers,
  Geweldig dat we weer mee mogen genieten van jullie vakantie en wat ik zie is geweldig
  zo mooi! echt te gek .
  geniet er samen van en ik zie er naar uit om meer te lezen echt gezellig .

  veel liefs T Hanselien.

  BeantwoordenVerwijderen

Joehoe!

Wat gezellig dat je een reactie wilt geven, dat vind ik hartstikke leuk!

Doei doei :O)