Welkom op mijn blog


Ik ben in 2009 met bloggen begonnen om een verslag van onze vakantie naar New York bij te houden,
zodat het thuisfront
op afstand mee kon genieten.
Inmiddels heb ik er al van alles op staan, van dagelijkse gebeurtenissen tot verbouwingen
en natuurlijk van mijn scraplayouts.

Wat gezellig dat je een kijkje komt nemen, veel plezier!

zaterdag 11 juni 2011

2 juni 2011 Kalispell - East Glacier

Vanmorgen zijn we rond een uur of 8 aangereden. Het is bewolkt weer. Rond 08.45 uur kwamen we aan bij Hungry Horse. Hier is een grote dam. Er waren veel hertjes die daar op en neer sprongen. De bouw van de Hungry Horse dam was klaar in 1953. Hij is behoorlijk hoog. Moet er niet aan denken om hier vanaf te parasailen of zoiets dergelijks. Er zaten ook hele leuke vogeltjes, volgens mij een soort zwaluwen. Ze vlogen heel snel allerlei kanten op, erg wendbaar dus, wel lastig om daar een foto van te knippen!! Het water dat door de dam gaat is van de Flatbead river. Het was mooi van kleur. Zes jaar geleden was er een grote bosbrand en de gevolgen daarvan waren nog heel goed zichtbaar. Toen de dam gebouwd werd, werden er met een enorme kogel hele stukken bos vernietigd. In het dorp stond nog zo'n kogel. Die had ik natuurlijk weer over het hoofd gezien, dus Robin reed daar speciaal voor terug. Rond 10.15 uur kwamen we aan bij West Glacier. Er waren allemaal souvenirswinkels en we hebben daar natuurlijk ook geshopt. Heb een mooi t-shirt gekocht.

We kochten een cappuccino en een bakkie thee en toen waren we klaar om het park in te gaan. Helaas was de Going to the sun-road afgesloten. Dat was echt balen, want dat is werkelijk een prachtige route om te rijden. Helaas konden we maar 16 mijl het park in rijden. We kochten een jaarkaart om de nationale parken te bezichtigen. Als eerste zagen we een groot meer. Aan de overkant was ook een grote brand geweest in 2003. Volgens mij was deze pas na een maand uit! We reden door tot aan het punt waar de weg afgesloten was. We besloten de Cedar Tree walk te gaan doen. Cedar Trees zijn ook groot en mooi. We kwamen uit bij de Avalanche Creek. Daar hebben we wat rondgewandeld.

Toen we teruggingen begon het te regenen. Ik ging nog snel even naar het toilet en toen ik terugkwam zag ik Robin niet meer. Ik liep richting de auto en toen zag ik hem. Er stond een hertje heel dichtbij hem en hij was haar aan het fotograferen. Dat was zo leuk. We reden dezelfde weg weer terug en wat nu erg jammer was, was dat het grote meer nu niet meer weerspiegelde ivm de regen en de wind! Hadden we nu toch maar op de heenweg foto's geknipt, maar we hadden zoiets van, daar komen we straks toch langs en dan hoeven we niet iedere keer de weg over te steken. Dat is weer een leermoment voor de volgende keer!

Via de Highway 2 reden we naar East Glacier. Er lag best veel sneeuw onderweg en we zagen ook smeltende sneeuw. Deze kwam met stroompjes naar beneden. Ook valt het op dat hier erg veel treinen rijden. Ongeloofelijk hoeveel wagons er ooit achter hangen. Kan er nog steeds niet over uit ;o). Eenmaal in East Glacier aangekomen gingen we inchecken. We hadden cabin no. 4. Het voelde alsof we jaren terug in de tijd gingen...ha ha ha. Wat een apart hokje was het. Ik kreeg in eerste instantie overal jeuk, alleen al van het idee hoe het daar binnen was. Het was wel schoon hoor, maar die vloerbedekking en er hing ook een apart luchtje, maar dat kwam van het kacheltje af. Die stond al lekker aan, dat was erg fijn want het was echt erg koud. In East Glacier viel niet veel te beleven. We reden eerst nog een stukje het park in, maar dat ging maar een mijl of 4, toen was de weg al afgesloten. Dus maar weer terug. We gingen eten in het dorp, het was best gezellig, er hingen overal oude foto's van het eettentje en van een duurder mooi hotel (niet de onze)! Bleek dat ze al vroeg gingen sluiten, dus wij waren de laatste gasten. Oh oh, hadden we helemaal niet in de gaten. In onze cabin hebben we de ansichtkaarten geschreven en na wat tv gekeken en wat gelezen te hebben gingen we slapen.  

2 opmerkingen:

 1. Wat hebben jullie weer veel gezien op een dag zeg. Jammer dat die weg afgesloten was. Toch zijn er in deze route veel bosbranden geweest. Jammer dat die de natuur zou kan verwoesten. Maar de mens doet daar ook aan mee zo te lezen. Die dam zal er ook wel voor een reden gebouwd zijn en de natuurlijk tengoede gedaan hebben verwacht ik. Lief van Robin dat hij speciaal terug gereden was om je die kogel te laten zien.

  Wat zijn jullie eigenlijk van plan??? Gaan jullie in dat gebied wonen?? Waarom koop je een jaarkaart?? Wat zijn jullie plannen?? Je laat met toch niet in de steek?

  Wat apart dat er een hertje zo dicht bij Robin stond. Zijn deze niet schrikachtig? Dat hoef je hier echt niet te proberen. Maar goed dat je niet kei hard Robin geroepen hebt anders had je die mooie moment moeten missen.

  Ojee die cabin. Ook nog jaren terug in de tijd. Dat moet wel heel apart geweest zijn. Dat kacheltje klonk wel goed. Zeker als het zo koud was. Lief dat ze die al voor jullie aangedaan hadden. Jullie kaart hebben we al binnen. Dat was echt een verrassing. Had het nog helemaal niet verwacht. Hij was leuk met die dieren erop. Echt iets voor Anouk en Mirthe.

  Heb weer genoten van jullie avonturen. Wacht weer met spanning op het volgende bericht.

  Kusjes van Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi
  Ik ben echt reuze benieuwd naar de foto's, en of Robin het hertje erop heeft gekregen, en ook naar die cabin!
  Wat een vakantie hebben jullie zeg, super!
  Liefs t.Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Joehoe!

Wat gezellig dat je een reactie wilt geven, dat vind ik hartstikke leuk!

Doei doei :O)