Welkom op mijn blog


Ik ben in 2009 met bloggen begonnen om een verslag van onze vakantie naar New York bij te houden,
zodat het thuisfront
op afstand mee kon genieten.
Inmiddels heb ik er al van alles op staan, van dagelijkse gebeurtenissen tot verbouwingen
en natuurlijk van mijn scraplayouts.

Wat gezellig dat je een kijkje komt nemen, veel plezier!

maandag 3 oktober 2011

Klimbos Fun Forest Tegelen
Gisteren hebben we toch zo'n leuke middag gehad. Mark, ons Patricia, Anouk, Mirthe, Jessie en ik zijn naar het klimpark Fun Forest in Tegelen geweest. Bij Groupon was hier een actie van geweest, zodat de entreeprijs een stuk goedkoper was. Konden we dit mooi eens uitproberen. Eerst kregen we onze outfit; een klimset met veiligheidshelm en -gordel. (klik op de foto om hem te vergroten)


Staan we er niet geweldig op?! 
Het was nog even puzzelen hoe je dat setje aan moest trekken, maar met een beetje hulp kom je ver. We kregen eerst een uitgebreide instructie, o.a. hoe je de karabijnen moest gebruiken, zodat je altijd gezekerd bent aan een veiligheidskabel. Wel zo veilig.Toen moesten we oefenen op een miniparcours op ongeveer 1 meter hoogte. Dit ging op zich prima, alleen het tokkelen vond ik een beetje eng. Tokkelen is het afdalen aan een soort kabelbaan waar je met een behoorlijke snelheid tussen de bomen door zoeft! Dit was nog laag aan de grond, maar ik vroeg me af hoe dat op een grotere hoogte zou zijn.We begonnen bij parcours 3: 
 Het groene parcours makkelijk (vanaf 8 jaar en 1,30m)
Tokkelbanen, hangbruggen en tunnels. Hierdoor heb je helemaal zin om meteen aan dit parcours te beginnen. Dit is de eerste stap op weg naar nieuwe dimensies. Laat je verrassen!


Wat is dit gaaf om te doen. We klimmen over houten balken, kabels en touwen, door een grote houten ton, alles wiebelt even hard en we tokkelen ook nog naar beneden. Oh oh, aan het einde hangt een touw waar je je aan vast kunt houden, maar ik ging draaien en achteruit die tokkelbaan af. Kon het touw niet grijpen en ging weer terug op de tokkelbaan. Hellup!!! Ha ha ha. Dit gebeurde dus 2x, tjonge jonge jonge. Niet goed voor mijn reputatie ;o)Tjop tjop, vol enthousiasme op naar het volgende parcours! 

 Het gele parcours makkelijk (vanaf 8 jaar en 1,30m)
Vergelijkbaar met het groene parcours kun je op het gele parcours nog eens oefenen of gewoon van het uitzicht genieten. Een geweldige belevenis voor de hele familie.


Ons Patricia kon niet mee klimmen, maar zij had het volgens mij nog drukker dan ons allemaal bij elkaar. Foto's maken, filmen, ons uitlachen (hoezo leedvermaak…ha ha ha), mijn zware handtas sjouwen. Ja, petje af hoor. Wat zal ze moe geweest zijn naderhand.Uiteindelijk hebben we drie uur geklommen (we hadden ook voor 3 uur kaartjes). Dit is lang genoeg, want je voelt het echt wel aan je spieren. Met zijn allen hebben we parcours 3 & 4 gedaan. Mirthe en ik hebben vervolgens parcours 5 gedaan en Mark, Anouk & Jessie, parcours 6. Mirthe was hier nog niet hoog/groot genoeg voor.


 Het blauwe parcours middel (vanaf 8 jaar en 1,30m)
Een spannend parcours dat plezier geeft en tegelijkertijd de lichaamsbeheersing bevordert.
 Het oranje parcours middel (vanaf 8 jaar en 1,40m)
Dit parcours vereist enige klimervaring en een goede greep. De beloning: plezier op niveau.Bij parcours 5 was het jammer genoeg erg druk. Mirthe en ik moesten echt erg lang wachten en helaas was er een kind van volgens mij een jaar of 10 voor ons die erg schrik had. We hadden de indruk dat dit de eerste keer was dat hij aan het klimmen was. Op een gegeven moment viel hij ook (je valt niet ver, want je bent gezekerd) maar de paniek sloeg toen volop toe, vond het echt zielig. Aan de andere kant, verliep het toen helemaal sloom en het ging al zo langzaam. Een aanslag op het geduld van ons Mirthe! Ook de mensen achter ons waren aan het klagen en we begrepen de vader van het kind niet. Probeer eerst een wat makkelijker parcours om uit te testen hoe het allemaal gaat. Maar goed, niet iedereen is hetzelfde natuurlijk.

Al met al was het heel erg leuk en hebben we allemaal genoten. Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Ik hoop dat Robin een volgende keer ook mee kan doen :o).


Groetjes van Monique

2 opmerkingen:

 1. Hahaha ik heb weer zo zitten genieten en te lachen toen ik heel je verslag aan het lezen was. Wat heb je het mooi in elkaar gezet. Zo ziet iedereen wat voor een geweldige dag we gehad hebben.

  Je hebt er ontzettende leuke foto's bijgezet. Foto's waar je jullie in actie ziet en je er uit kunt halen dat het best moeilijk en vooral zwaar was. Vooral bij de laatste foto zie je dat jullie er echt moe van zijn. Volgens mij is Mark daar aan het vertellen hoe moeilijk de schommel wel niet was. Maar jullie hebben het allemaal geweldig gedaan en ik ben heel erg trots op jullie.

  De volgende keer hoop ik dan ook echt dat ik het ook kan ervaren hoe geweldig het is. Vond het heel erg leuk om dit allemaal vast te kunnen leggen op foto en film en heb dat met alle plezier gedaan met de nadruk op plezier, want wat heb ik toch moeten lachen om sommige stunts van jullie. Ja dit is zeker voor herhaling vatbaar.

  Ik hoor van jullie allemaal dat jullie spierpijn hadden, ik helaas ook in mijn armen, niet van het klimmen, maar van de nodige foto's knippen in verschillen posities. Het was echt een race om van jullie allemaal foto's te knippen omdat je niet op elkaar kunt wachten en zo de eerste veel verder zijn als de laatste en ik wilde dan ook geen moment missen van alle leuke spectakels die jullie uit moesten halen.

  Dit moeten we echt vaker doen en voor de gene die het leest, het is een echte aanrader. (zegt er eentje die niet geklommen heeft.)

  Bedankt dat je dit op je blog hebt gezet.
  Het was echt een super leuke dag!!!!

  Liefs van Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo hallo hier ben ik dan werd ook wel tijd he, maar wat leuk dat is nog eens een active dag geweest maar wel heeel vermoeiend denk ik maar dat weegt niet af tegen de gezelligheid die je hebt gehad,zag er kei gaaf uit en je krijg er zo zin in ja mooie foto,s heeft Patricia gemaakt petje af voor haar.

  veel liefs en groetjes van tante Hanselien

  BeantwoordenVerwijderen

Joehoe!

Wat gezellig dat je een reactie wilt geven, dat vind ik hartstikke leuk!

Doei doei :O)